Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Zacht water

Een te hoge waterhardheid zorgt voor aanzienlijk meer kalkaanslag. Bovendien is het niet ideaal voor je huishoudtoestellen en je dagelijkse hygiëne. Je water laten verzachten, biedt dus enkel voordelen. Je leest er alles over in dit artikel.

Ga snel naar: risico’s kalkmethodesprijsvoordelenhardheid meten

 

Wat is zacht water?

Zacht water is kalkvrij. Het bevat geen magnesium en calcium, waardoor kalkontwikkeling niet mogelijk is bij de opwarming. Dat heeft tal van voordelen voor je huishouden.

Binnen gebruiken we echter vaak water dat voornamelijk uit de grond ontgonnen wordt en dus veel kalk bevat. Verder in dit artikel ontdek je meer over de methodes om zacht water te kunnen gebruiken.

 

Risico’s kalkaanslag

Niemand houdt van kalkaanslag. Als je water te veel kalk bevat, kan dat namelijk leiden tot…

 • verstopte waterleidingen
 • minder hygiënische look in je badkamer
 • herstelling of vervanging van huishoudtoestellen
 • een droge huid of minder glans in je haar

TIP: wil je deze risico’s voorkomen? Laat dan een waterverzachter installeren. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

Methodes voor zacht water

Wil je graag zacht water gebruiken in je woning? Dan kan je kiezen voor de volgende methodes:

 • Waterverzachter: je kan een waterverzachter laten installeren in alle soorten en maten.
 • Regenwaterput: dit is een natuurlijke manier om zacht water te gebruiken. Met een filter kan je probleemloos regenwater gebruiken voor verschillende huishoudelijke toepassingen.

 

Wil je een waterverzachter op maat van jouw specifieke situatie? Een vakman helpt je graag verder. En dat is niet alles… Naast advies op maat zorgt hij ook voor een correcte plaatsing van je waterverzachter. Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

Prijs waterverzachter

De prijs van een waterverzachter hangt vooral af van het soort installatie (mechanisch of elektronisch), het volume, het onderhoud, … Voor een instapmodel mag je rekenen op een prijs vanaf 700 euro, excl. btw en plaatsing.

TIP: wil je gericht prijzen, maar ook plaatsingskosten en modellen vergelijken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij 2 à 3 erkende vakmannen actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

zacht water

 

Voordelen zacht water

Het gebruik van zacht water heeft tal van voordelen, en dat zowel op vlak van…

 

1) Je huishouden

 • Minder kans op schade bij huishoudapparaten en waterleidingen
 • Kleren die langer als nieuw aanvoelen (zachter textiel)
 • Geen kalkaanslag, waardoor je je sanitair minder moet schoonmaken
 • Minder onderhoudskosten door kapotte huishoudtoestellen en leidingen

 

2) Je gezondheid

 • Een zachtere huid
 • Gezonder haar met een natuurlijke glans

 

Op zoek naar een waterverzachter op jouw maat? Een specialist geeft je graag meer advies. Wil je prijzen, maar ook verschillende modellen vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 specialisten actief in je buurt via onze offertepagina.

 

Meten waterhardheid

De hoeveelheid kalk in de bodem verschilt van regio tot regio. Daardoor kan de waterhardheid ook erg variëren. Je kan die meten aan de hand van de volgende testen:

 

1) De druppeltest

Deze test is de meest precieze methode om de waterhardheid te meten. Hoe werkt het? Je vult een beker met het water dat je wil testen. Dan voeg je er een druppeltje speciale oplossing aan toe. Na enkele minuten zal het water een kleur krijgen die overeenkomt met een bepaalde waarde. Die waarde geeft je een beeld van hoe hard het water is.

 

2) Teststrips

Bij deze methode stop je een teststrip in het water dat je wil testen. De kleuren op deze strip zullen veranderen naargelang de waarde van de waterhardheid. Let op: deze test is minder nauwkeurig dan de druppeltest en geeft dus slechts een ruw beeld.