Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Een verwarmde badkamerspiegel

Een badkamerspiegel met verwarming, gewoon een gekke gadget of echt wel nuttig?

Een badkamerspiegel met verwarming heeft wel degelijk een functie. Door de spiegel te verwarmen is er geen condensvorming meer.Deze condens ontstaat door het temperatuurverschil: het warme vocht slaat neer op de spiegel die veel koeler is. Je kent het zeker wel: Na een heet bad wil je je in de spiegel kunnen zien, maar dat kan niet. Droogwrijven helpt slechts even en er vormen zich strepen en vlekken op de spiegel. Een spiegelverwarming is de ideale oplossing.

Spiegelverwarming tips

  • Het is perfect mogelijk om de spiegel verwarmingsset aan te sluiten op de hoofdschakelijk van je badkamerverlichting. Het voordeel hiervan is dat de spiegel onmiddellijk bij het aansteken van het licht wordt opgewarmd. Dit is ook een besparing op het stroomverbruik.
  • Spiegelverwarming aanbrengen is eenvoudig: dit kan op de achterzijde van de badkamerspiegel.
  • Zoek steeds een passend formaat uit, want in de folie mag niet geknipt worden!

 

Aanbrengen van een spiegelverwarming

Een goede montage begint bij het uitkiezen van de meest ideale verwarming. Tip: Bestel de verwarmingsset net iets kleiner dan de oppervlakte van de spiegel, want het element kan er anders een beetje onderuit komen en dat is geen mooi gezicht. Het is ook mogelijk om meerdere elementen te gebruiken om het spiegeloppervlak te bedekken.

De eigenlijke montage gebeurd op de achterkant van de spiegel. Je legt de folie op de plaats waar je deze wilt bevestigen, je zet merktekens of strepen met een potlood en vervolgens trek je een stukje van de beschermlaag van de folie los zodat deze zich op de juiste positie kan aanhechten. De juiste positie vind je door de eerder aangebrachte merktekens met het potlood. Vervolgens kan je de beschermlaag met kleine stukjes lostrekken en zo de folie op de spiegel wrijven.

Onthou ook:

  • Dat je niet mag snijden in de folie.
  • Spiegelverwarming kan aan een lichtschakelaar op 220 volt aangesloten worden.
  • Spiegelverwarming mag geplaatst worden in de badkamer in Zone 3: De spatwater zone. De aansluiting dient met een 30 mA zekering gezekerd te zijn.
  • De normale spiegelverwarmingselementen mogen niet in de douche gebruikt worden.
Van plan om jouw badkamer te renoveren? Vraag dan offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzes, … vergelijken. Benieuwd naar advies en een prijs voor badkamerrenovatie op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.