Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Soorten badkamerspiegels

Badkamerspiegels bestaan in diverse soorten en het draagt altijd wel iets bij, of het nu is voor het tanden poetsen, zich op te maken, te scheren of om gewoon te dienen als een unieke uitbreiding voor de badkamer.

 

 Badkamerspiegel met of zonder verlichting

Verlichting is een zeer belangrijk element in de badkamer. Het is dan ook logisch dat men badkamerspiegels voorziet met een verlichting. Je kan een onderscheid maken tussen een aparte verlichting (die meestal net boven de spiegel wordt gemonteerd) of een ingebouwde verlichting in het spiegelelement. Bekijk het volledige aanbod en de prijzen in de webshop.

 

Badkamerspiegel met of zonder verwarming

Een badkamerspiegel kan ook met ingebouwde verwarming verkregen worden. Dit is dan meestal gekoppeld aan de verlichting, zodat deze alleen brandt wanneer dat nodig is. Op estetisch oogpunt hoef je met verwarming geen rekening te houden, maar het is wel voordelig voor het gebruiksgemak omdat de spiegel niet zal condenseren.

 

Badkamerspiegel vormen

Naast diverse opties heb je meestal ook een ruime keuze uit de vorm die een spiegel moet hebben.

  • Ronde spiegels
  • Vierkante spiegels
  • Ovalen spiegels
  • Andere vormen? Perfect mogelijk!
Bij het renoveren van een badkamer komt meer kijken dan alleen badkamerspiegels. Benieuwd naar advies en een prijs voor badkamerrenovatie op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina

Speciale badkamerspiegels

Er bestaan ook speciale spiegels zoals bijvoorbeeld vergrotende spiegels. Deze wordt meestal gebruikt voor het aanbrengen van makeup of door mensen die minder goed zien.
Optioneel kan je een badkamerspiegel ook nog laten voorzien van een stopcontact. Dit komt soms heel goed van pas. Een ander leuke uitbreiding zijn de spiegels die voorzien zijn met een bewegingsdetector: geen tijd meer verspillen met het aansteken van het licht: de spiegel detecteerd het zelf!

Iets wat minder veel voorkomt, maar ook praktisch kan zijn, zijn de zogenaamde ‘drieluiken’. Meestal komt dit dan voor in de vorm van een grote spiegelkast.

 

Badkamerspiegel met of zonder omlijsting

Een badkamerspiegel kan volledig vlak zijn maar je kan de spiegel ook voorzien van een aparte frame. Wil je echt iets unieks, dan kan je op zoek gaan naar een specialist die er eentje op maat maakt.
Om maar enkele voorbeelden te geven, je badkamerspiegel kan voorzien worden van:

  • Een houten frame, de gebruikte houtsoorten zijn meestal afkomstig van: kersenbomen, eiken, mahonie, grenen en de esdoorn.
  • Een frame in barok stijl.
  • Een omlijsting in kunststof.
  • Een omlijsting van chroom of aluminium (moderne look!)

 

Moderne design badkamerspiegel of toch liever klassiek?

Een gewone kale badkamerspiegel vind niet iedereen mooi. Soms mag het gewoon eens ietsje meer zijn. De vraag naar designer spiegels stijgt met de dag. Designer spiegels hebben verschillende stijlen en ze zien er anders uit de gewone spiegel.

 

Welke spiegelsoorten zijn populair?

Meestal wordt er gekozen voor een traditionele en elegante badkamerspiegel. Er wordt gezocht naar een spiegel dat in het budget past, maar toch een eigen charme heeft. De algemene inrichting van de badkamer is daarnaast ook een belangrijk aspect: de spiegel moet in het geheel passen.