Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Verlichting in de badkamer

Badkamerverlichting is een zeer belangrijk element waarmee je moet rekening houden als je je badkamer inricht: Niet alleen moet je jezelf voldoende duidelijk kunnen zien in de spiegel, daarnaast moet de verlichting ook gezellig zijn. Een combinatie van indirect en direct licht is dus zeker noodzakelijk in de badkamer.

 

De basis: badkamerverlichting

Op interieurdesigner.be leren we dat er rekening moet worden gehouden met 3 types van verlichting:

  • Algemene verlichting: De basisverlichting om je badkamer te voorzien van het nodige licht.
  • Accentverlichting: Om sfeer te brengen in de badkamer.
  • Taakverlichting: Specifiek licht om bepaalde taken, zoals het aanbrengen van makeup, uit te voeren.

 

Belangrijk: taakverlichting
In context van het onderwerp, is taakverlichting voor ons momenteel het belangrijkste. Om het je makkelijker te maken wordt nu bij het leveren van de badkamerspiegel, ook voorzien van bijpassende verlichtingsarmaturen. In sommige gevallen is de verlichting zelfs al gewoon ingebouwd.

Met de huidige LED-technologie is de waaier aan toepassingen ook immens groot. Er zijn verschillende soorten LED spiegels beschikbaar:

  • Passpiegel met LED verlichting: Deze is bijvoorbeeld verkrijgbaar in de maat 60*160cm. De passpiegel kan in de badkamer maar ook in de slaapkamer worden opgehangen.
  • Horizontale LED spiegel: Dien je horizontaal te plaatsen en is verkrijgbaar in allerlei afmetingen. Een combinatie van de LED spiegel gaat dus uitstekend met badkamermeubelen van iedere afmeting.
  • Verticale LED spiegel: Deze spiegel is vertikaal te plaatsen, bij voorkeur boven een smal badkamermeubel. Als er een dubbele wastafel aanwezig is, kunnen er makkelijk twee vertikale LED spiegel worden geplaatst.

Er zijn daarnaast nog verschillende manieren om je badkamer uit te bouwen tot je kleine persoonlijke relaxatiecenter. Hou wel rekening met het feit dat de badkamer aanzien wordt als een ‘natte’ ruimte, waardor de verlichting moet voldoen aan bepaalde normen: de IP normen (International Protection).

Twee interessante zaken voor de badkamer kunnen zijn:

  • De kleurtherapie: door bijvoorbeeld het water te bestralen met een combinatie van kleuren terwijl u in bad ligt.
  • Lichttherapie: om het gebrek aan zonlicht in de winter op te vangen.

 

Kostprijs van een spiegel met verlichting

Ook hier is het moeilijk om een exacte prijs te plakken op een spiegel met verlichting, als je echter een degelijke spiegel wilt met voldoende kwaliteit en met ingebouwde verlichting, dan mag je rekenen van een startprijs vanaf 250 euro. Als de spiegel relatief klein mag zijn, dan kan je al een ideale badkamerspiegel vinden vanaf 70 euro. In de webshop vind je een overzicht van de mogelijke spiegels en hun prijzen. Klik hier om een kijkje te nemen in de webshop.

 

Bij het renoveren van een badkamer komt meer kijken dan alleen badkamerspiegels. Benieuwd naar advies en een prijs voor badkamerrenovatie op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina.