Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

De iMirror: Reflections that matter

Iedereen kent het gevoel wel: je hebt haast, maar je wilt allerlei dingen tegelijk doen. Zo moet je je haar nog borstelen of je make-up bijwerken, maar tegelijkertijd ben je ook benieuwd naar het nieuws of updates van je vrienden op Facebook. Kon je dit allemaal maar combineren. Toch is er goed nieuws, want in de toekomst zullen de zogeheten iMirrors ons leven groots beïnvloeden.

Ontmoet: De iMirror

De iMirror, ook wel de interactieve spiegel met internet genoemd, maakt het leven van veel mensen een stuk gemakkelijker. Zo kan je op het internet surfen of het nieuws lezen en op het zelfde moment je haar doen in deze prachtige badkamerspiegel. Ben je nog niet overtuigd? Wat dacht je van online shoppen en meteen kijken hoe deze kleding je zal staan?

Het Research & Development Lab van de New York Times heeft deze bijzondere badkamerspiegel bedacht en is uiteraard blij met het resultaat. Deze Smart Mirror is nog een relatief nieuw product op de markt, en is enkel verkrijgbaar bij het luxe bedrijf Posh.

Voor modale mensen is de spiegel helaas nog vrijwel onbetaalbaar, maar er wordt hard gewerkt om dit product aan de man te brengen. Posh heeft reeds een aantal video’s online gezet waar we een kijkje in de toekomst kunnen nemen. De interactieve spiegel zou in geen enkel huis mogen ontbreken. Als het aan Posh ligt hangt deze iMirror binnenkort bij jou al aan de muur!

De iMirror heeft vele voordelen. Zo hoef je je niet meer 4 keer om te kleden, want de spiegel zal je precies laten zien hoe een broek, jas of shirt je zal staan. Doordat de spiegel is voorzien van de speciale software Microsoft Kinect, is hij in staat om interactief jouw lichaamsdelen te bewegen.

Dat was enkel maar een voorbeeld, want er zijn uiteraard nog meerdere features te vinden. De interactieve spiegel is altijd verbonden met het internet en heeft applicaties als Facebook, Twitter en het weer. De iMirror is niet alleen te bedienen met het Touch screen, maar heeft tevens een spraakherkenning voor wanneer je handen vies zijn van een natte pot gel.

 

Van plan om jouw badkamer te renoveren? Vraag dan offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzes, … vergelijken. Benieuwd naar advies en een prijs voor badkamerrenovatie op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

Smart Mirror functies en specificaties

Voor een goede weerspiegeling van de beide functies van de iMirror, heeft de spiegel een LCD-scherm met normaal spiegelglas. Het LCD-gedeelte van de spiegel is uitgerust met een speciale laag die voor de spiegel bijna al het licht doorlaat en voor de televisie praktisch geen. Nog een voordeel is dat de spiegel zelfs met natte handen is te bedienen! De Smart Mirror is een mooie mix van een LCD-scherm met normaal spiegelglas.

De iMirror reageert zelfs op commando’s wanneer je tegen de spiegel praat. Bovendien is de spiegel zo intelligent dat hij familieleden of andere personen in het huis waar je woont, herkent. Deze Smart Mirror is namelijk voorzien van gezichtsherkenning. De gezichtsherkenning stelt het je in staat om snel je e-mailbox of je Facebook pagina te openen wanneer je daadwerkelijk voor de spiegel staat.

Naast handige features heeft de spiegel ook nog eens financieel nut. Het biedt voor bedrijven een interessant perspectief. Zo biedt deze Smart Mirror een nieuwe manier van adverteren. Gedurende het borstelen van je haar, kan het maar zo dat er simpelweg advertenties op de spiegel verschijnen.

Tevens is de Smart Mirror een goede zet voor je gezondheid. Door slechts het intoetsen van een knopje kun je al je gewicht controleren. Ook is de spiegel vrij handig voor medicijngebruikers. Hij scant immers ieder product dat er op de spiegelplank staat en dus ook jouw medicijnen. Wanneer de medicatie op raakt, geeft de spiegel je een reminder om de voorraad aan te vullen.

Tot slot kun je zelfs voor het gemak de wasmachine en de internetkoelkast activeren via deze speciale spiegel. Te laat komen is vanaf nu verleden tijd, want uiteraard is er voor de handigheid ook nog een klok op gemonteerd. Wanneer de Smart Mirror eenmaal is geactiveerd, kun je niet meer zonder.