Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Tips: Onderhoud en diverse trucjes.

Doorheen de tand des tijds zijn er diverse truukjes voor de badkamerspiegel ontstaan gaande van methodes om dampaanslag te vermijden of een simpele bevestiging. Vaak gaat het gewoon om het vermijden of voorkomen van kleine ongemakken.

Condens op de badkamerspiegel

Grote spiegels kunnen veel van hun nut verliezen na het nemen van een bad of douche. We hebben het hier over de condensatie dat zich dan kan vormen. Deze condens ontstaat door het temperatuurverschil: het warme vocht slaat neer op de spiegel die veel koeler is.

Je kan condens voorkomen!
Er bestaan verschillende trucjes waarbij je condens op de spiegel kan vermijden:

  • Wekenlijks de spiegel met scheerschuim inwrijven. Het schuim moet je nadien wel weer afwrijven met een handdoek, maar de spiegel zou dampvrij moeten blijven.
  • Als je de spiegel kuist, kan je het water mengen met een beetje glycerine en spiritus. Wacht of tot het water opnieuw helder is en lap hiermee dan de spiegels. Zo zullen ze niet meer beslaan.
  • Plaats een spiegelverwarmer. Zo zorg je er voor dat er geen condens kan gevormd worden omdat zowel het vocht als de spiegel beiden warm zijn.
  • Een creatieve oplossing als alternatief op een spiegelverwarmer: de spiegel verwarmen met een achterruitverwarming. Dit kan je kopen bij een automaterialen winkel. Plak de losse achterruitverwarming aan de achterkant van de spiegel en koppel deze dan aan een transformator van 12 Volt. Het inschakelen kan dan via de verlichting.

 

Een blinkende spiegel: de spiegel kuisen

Neem een leeg spuitbuisje. Vul deze met lauw water en maïzena. Spuit vervolgens het goedje op een keukenpapiertje en wrijf de badkamerspiegel schoon. Nadien kan je met een proper vezeldoekje (of microvezeldoekje) nog eens over de spiegel gaan en je zal het blinkende resultaat al snel zien.

 

5 tips voor het kiezen van de juiste badkamerspiegel

De juiste badkamerspiegel kiezen is niet altijd even eenvoudig, hou deze tips in gedachten die je verder moeten helpen bij het zoeken van een nieuwe badkamerspiegel:

1: Makkelijk schoon te maken.
Een badkamerspiegel moet zich makkelijk laten reinigen. Hoge kwaliteitsspiegels zijn meestal makkelijker te kuisen.

2: Denk na over de ideale grootte.
Hou rekening met de grootte van je badkamer tijdens het kopen van een spiegel. Een grote spiegel in een kleine badkamer is meestal geen goed idee.

3: Badkamer look
Hou rekening met de stijl van je badkamer. De spiegel moet passen bij de gebruikte kleuren van de muren en tegels in de badkamer.

4: uw persoonlijk gevoel
Alles bij elkaar beschouwd is er maar 1 regel geldig, en dat is dat jij gelukkig bent met je keuze. Gaat het om witte, omlijste of kale spiegels: jouw smaak telt!

5: Het budget
Beslis in eerste instantie hoeveel geld je wilt spenderen aan een nieuwe spiegel voor de badkamer. Je kan je gerust laten leiden door het aanbod dat beschikbaar is: meestal weet je snel wat je precies wilt en hoeveel je er kunt of wilt aan spenderen.
In de webshop krijg je een overzicht van de mogelijke spiegels en hun prijzen. Klik hier om een kijkje te nemen in de webshop.

 

Van plan om jouw badkamer te renoveren? Vraag dan offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzes, … vergelijken. Benieuwd naar advies en een prijs voor badkamerrenovatie op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina