Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Renovatie badkamer in 4 stappen

Ben je uitgekeken op jouw badkamer? Voldoet de badkamer niet aan jouw wensen of noden? Of is jouw badkamer gewoon aan vernieuwing toe? Dan is badkamerrenovatie waarschijnlijk een goed idee. Afhankelijk van jouw eigen wensen en eisen kan je zelf kiezen hoe je het renoveren van de badkamer invult. Maar hoe ga je best te werk en waarop moet je zeker letten? Wij helpen je op weg met dit vierdelig stappenplan.

 

1. Welke renovatiewerken moeten uitgevoerd worden?

Afhankelijk van jouw eigen wensen, noden en budget moet je eerst en vooral beslissen welke renovatiewerken je precies wil laten uitvoeren. Een badkamer renoveren kan namelijk op verschillende manieren.

– Badkamer verplaatsen: Dit is het geval wanneer je bijvoorbeeld een slaapkamer wil ombouwen naar een badkamer. Hier is het vooral belangrijk om rekening te houden met de bestaande leidingen. Bepaalde kamers zullen daardoor, gezien hun ligging in de woning, beter geschikt zijn dan andere.

– Nieuwe badkamerindeling: In dit geval zijn de badkamermeubels nog in goede staat. Vaak gaat het enkel om het verplaatsen van de badkamermeubels, het herschilderen van de muren, …

– Nieuwe badkamermeubels: Soms heb je gewoon niet meer nodig dan een nieuw badkamermeubel om de badkamer er als nieuw te laten uitzien of jouw comfort te optimaliseren.

– Volledige renovatie badkamer: We spreken van een volledige badkamerrenovatie als alles in de badkamer vervangen wordt. Niet alleen het badkamermeubel, maar bijvoorbeeld ook het bad, de douche, vloer, leidingen, …

 

TIP: Om zeker te zijn van kwaliteit en een mooie afwerking doe je er goed aan een vakman/bedrijf met specialisatie in de renovatie van badkamers in te schakelen die jouw met raad en daad kan bijstaan. Zeker in geval van een volledige badkamerrenovatie kan dat handig zijn. Een specialist kan jou dan niet alleen leiden bij de afbraak- en renovatiewerken, maar zal jou ook bijstaan bij het opstellen van een haalbare planning. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

badkamerrenovatie

 

2. Denk na over het ontwerp en maak een planning op

Het is ook belangrijk om van tevoren goed na te denken over hoe de badkamer er uiteindelijk moet uitzien en welke voorzieningen aanwezig moeten zijn. Het komt erop neer dat je nadenkt over de wand- en vloerafwerking, badkamermeubels, verlichting, sanitaire voorzieningen, eventuele ventilatie, …

Vervolgens is het aangeraden om op basis van die wensen en de beschikbare tijd en het budget en planning op te stellen. Bepaal dus welke werken moeten uitgevoerd worden, op welke termijn en binnen welk budget. Een goede planning maakt alles eenvoudiger. Zo voorkom je ook onvoorziene kosten en tijdsverlies.

Het is belangrijk om al het voorgaande samen met de aannemer te bespreken. Op die manier weten beide partijen wat ze van elkaar en de renovatie verwachten. Zeker wanneer er ook een verlichtingsplan nodig is of wanneer afvoeren en waterleidingen ingepland moeten worden, is de kennis en ervaring van een professional sterk aangeraden.

Samenwerken met een professional voor het renoveren van jouw badkamer? Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

3. Afbraak van de huidige badkamer

Een badkamer verbouwen begint hoogstwaarschijnlijk met het uitbreken van de oude badkamer. Dat houdt in dat men de oude toestellen verwijdert, de vloer openbreekt, bepleistering losmaakt, … Tip: De uitbraak van de oude badkamer zelf in handen nemen is een ideale manier om op de kosten te besparen.

 

renovatie badkamer

 

4. Badkamer renoveren

Eens de oude badkamer uitgebroken is, kunnen de echt badkamer renovatiewerken beginnen:

  • Ruwe afwerking van de muren
  • Vervangen van afvoeren en leidingen
  • Plaatsen van verwarming en elektriciteit
  • Afwerken van de vloer
  • Bepleisteren
  • Afwerken van het plafond
  • Afwerken van de muren
  • Montage van de badkamermeubels
  • Plaatsen van de sanitaire voorzieningen

 

Geniet van premies bij renovatie badkamer

Een badkamerrenovatie kan al snel heel wat geld kosten. Gelukkig zijn er enkele interessante premies van de overheid om de renovatiewerken in de badkamer mee te financieren. Het is dé manier om de kosten wat te drukken waardoor de investering voor jou een stuk interessanter wordt. Let op, want je kan enkel aanspraak maken op deze premies als je de renovatiewerken laat uitvoeren door een erkende aannemer. Een erkende vakman heeft ook de nodige kennis en ervaring om een kwaliteitsvol eindresultaat te leveren. Bovendien kan hij jou voorzien van de correcte info over de premies waarop jij aanspraak kan maken.

Vergelijk zeker offertes van meerdere aannemers. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook werktermijnen, adviezen, … vergelijken en het aanbod kiezen dat het best past bij jouw verwachtingen. Benieuwd naar een prijs of advies op maatvan jouw wensen en situatie? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

badkamer renoveren