Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Infraroodverwarming badkamerspiegel

Produceert de hoofdverwarming onvoldoende warmte in de badkamer of wil je gewoon kunnen genieten van een aangenamer warmtegevoel? Dan zijn infraroodpanelen in de badkamer misschien wel een goede keuze. Zulke infraroodpanelen bestaan ook in spiegelvorm. Zo combineer je verwarming en spiegel in een. Alles over de mogelijkheden ontdek je in dit artikel.

 

Infrarood verwarming in de badkamer

Voor infraroodverwarming in de badkamer gebruikt men meestal infraroodpanelen. De warmte van zulke infraroodpanelen kan je vergelijken met de warmte van de zon. Ze verwarmen niet de lucht, maar wel rechtstreeks jouw lichaam of de objecten in de badkamer. Infraroodverwarming voelt om die reden aangenamer aan dan andere verwarmingsinstallaties. Het kan zowel als hoofd- of bijverwarming gebruikt worden.

Infraroodpanelen lijken op flatscreens en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kan je kiezen voor glaspanelen, panelen in keramiek, metalen infraroodpanelen, … Wil je een unieke look, dan kan je ook kiezen voor designpanelen of spiegelpanelen. Dat laatste zijn infraroodpanelen in spiegelvorm. Benieuwd naar welke andere vormen van infraroodverwarming mogelijk zijn in de badkamer? Lees er alles over op www.infraroodverwarming.be/infrarood-verwarming-badkamer.

 

Infraroodverwarming badkamerspiegel.jpg

 

Infraroodverwarming badkamerspiegel

Een spiegelpaneel of badkamerspiegel met infraroodverwarming vormt een leuke aanvulling op de badkameruitrusting. Concreet gaat het om een klein infraroodpaneel dat zodanig is ontworpen dat het de vorm en het gebruik van een spiegel kent.

In de meeste gevallen gebruikt men daarvoor veiligheidsglas. Glas kan de infraroodstralen niet tegenhouden en zal de warmte zelfs beter opslaan en afgeven dan traditionele radiatoren.

De infrarood verwarming die wordt geproduceerd in badkamerspiegels wordt toegepast door middel van de techniek van Lange-Golf. Dit is anders dan de infraroodstralers die je vaak tegenkomt bij terrasverwarmers of bij infraroodsauna’s.

Met een infrarood badkamerspiegel vermijd je aangedampte spiegels en verlies je geen ruimte, wat bij het plaatsen van een extra kleine verwarmingsunit wel het geval is. Bovendien maakt het geen lawaai, is het brandveilig, eenvoudig te installeren en kent het een lange levensduur in vergelijking met andere verwarmingsmethodes.

Tip: In de webshop vind je een overzicht van de beschikbare spiegels en hun prijzen.

 

Kostprijs en vereist vermogen infraroodspiegel

Om het vereiste vermogen van badkamerverwarming te weten te komen, moet je weten hoe groot de badkamer is (kubieke meter). In de badkamer mag je uitgaan van ongeveer 85 Watt per kubieke meter. Dat is hoger dan andere ruimtes omdat we in de badkamer vaak weinig of geen kleren dragen en dus meer warmte nodig hebben.

Prijzen voor een badkamer infraroodspiegel variëren naargelang het benodigde vermogen, de grootte en de gewenste afwerking. De prijzen kunnen als starten vanaf €300, maar er bestaan ook exemplaren van €1.000 of meer.

Je kan infraroodspiegels ook plaatsen in andere ruimtes zoals de slaapkamer, woonkamer, enz… Bekijk het aanbod badkamerspiegels in de webshop.

 

Voordelen infraroodverwarming badkamer

  • Hoger comfortgevoel
  • Gezonder in vergelijking met andere verwarmingsmethoden. Er is geen luchtcirculatie, wat voor minder stof zorgt.
  • Energiebesparing
  • Brandveilig
  • Milieuvriendelijk in vergelijking met andere verwarmingsmethoden. Er komen geen giftige stoffen vrij.
  • Goedkoop in aanschaf en installatie ten opzichte van andere verwarmingsinstallaties.
  • Hou er rekening mee dat infraroodverwarming een soort elektrische verwarming is en dat je elektriciteitsverbruik kan stijgen.

 

Op zoek naar de gepaste verwarming voor jouw badkamer? Of op zoek naar advies en prijzen voor andere aspecten die komen kijken bij jouw badkamerrenovatie? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina

 

Infraroodspiegel badkamer