Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Een badkamerspiegel monteren: tips en uitleg

Een badkamerspiegel kan je gerust zelf monteren. De montage is wel afhankelijk van het type spiegel dat je hebt gekocht. Daarnaast moet je ook een aantal richtlijnen in gedachten houden dat voor elke spiegel van toepassing is omdat een badkamerspiegel zich in een vochtige ruimte bevindt.

Montage tips en richtlijnen

  • Voorzie steeds ruimte achter de spiegel zodat deze plaats heeft om te ademen. Een badkamerspiegel dat is vastgelijmd op de muur kan later vochtvlekken veroorzaken.
  • Als je toch absoluut een badkamerspiegel (zonder omlijsting!) wil lijmen, gebruik dan speciale spiegellijm.
  • Een spiegel zonder omlijsting kan je perfect met een speciale ‘blinde montageset’ aanbrengen.

 

 

Een spiegel zonder lijst lijmen

Algemeen wordt het niet aangeraden om een badkamerspiegel te lijmen, maar als je dat toch absoluut wil doen, zorg er dan voor dat je speciale spiegellijm gebruikt. Het aanbrengen is zeer eenvoudig:

  • Breng deze lijm aan op de badkamerspiegel met voldoende dikke stroken.
  • Begin steeds bovenaan en ga zo naar beneden.
  • Er moet wel een 5 tot 10 centimeter tussen de lijmbanen zitten.
  • Voor je de spiegel aanbrengt op de wand, zorg er dan zeker voor dat de ondergrond voldoende ontvet is door deze eerst schoon te maken met bijvoorbeeld amonniak in water.

 

Een spiegel zonder lijst met een montageset bevestigen

Montagesets zijn heel gemakkelijk. Ze worden aangebracht (met lijm) achteraan de spiegel. Er blijft zodoende na montage een ruimte over tussen de spiegel en de muur van ongeveer anderhalve centimeter. Deze ruimte kan je nog benutten om er eventueel een verlichting of verwarmingselement aan te bevestigen.

 

Bij het renoveren van een badkamer komt meer kijken dan alleen badkamerspiegels. Benieuwd naar advies en een prijs voor badkamerrenovatie op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina.

 

Een mogelijkheid bij kleinere spiegels

Indien de spiegel die je wenst op de hangen relatief klein is, dan kan je eventueel gebruik maken van een goede dubbelzijde plakband. Er bestaat hiervoor zelfs speciale plakband die speciaal voor spiegels zijn gemaakt.

 

Een spiegel met frame monteren

Grotere spiegels zijn meestal voorzien van een stevig frame dat rond de spiegel zit. Er kunnen daarvoor speciale hangers gekocht worden die stevige spiegels kunnen dragen. Deze klop je dan simpelweg in de muur. Een tweede stap bestaat er dan in om de spiegel daar op te hangen. Je kan onderaan nog clips voorzien om de spiegel onderaan vast te ankeren.

 

Een spiegelwand monteren

Bij een spiegelwand wordt aanbevolen om de spiegel in spiegelprofielen te plaatsen. Aan de onderkant en bovenkant van de spiegel wordt in feite een profiel geplaatst waarin de spiegels worden geschoven.

Het voordeel? De spiegel hangt los van de wand en kan dus voldoende ademen.

 

Tip spiegelwand!
Bij grote oppervlakten aan spiegelglas raden we je aan om speciale veiligheidsfolie achteraan de spiegel aan te brengen. Indien de spiegel uiteenvalt en breekt dan zal hij niet in duizend stukken uiteenvallen. Dit kan toekomstige letsels vermijden.
Indien een badkamerspiegel – klein of groot – om de een of andere reden toch breekt, draag dan steeds handschoenen om je te beschermen.