Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Badkamerspiegels online
Badkamerspiegels online

Onze tips helpen je op weg om de juiste badkamerspiegel te kiezen

Badkamerspiegels komen voor in alle maten en gewichten. Een keuze maken tussen het aanbod is daarom niet altijd evident. Er komt veel bij kijken als je de ideale badkamerspiegel voor je badkamer wilt. Wij helpen je hopelijk al op weg.

Aandachtspunten: interieur.

Belangrijk zijn de algemene inrichting en de grootte van je badkamer. Een zeer grote spiegel in een kleine badkamer is ook niet zo aantrekkelijk.
➥ Een te kleine spiegel in een grote badkamer betekend dat de spiegel geen aandacht trekt en als het ware verdwijnt in de kamer. Het blijft uiteindelijk toch de bedoeling dat deze een beetje de aandacht trekt.

➥ Een te grote spiegel in een kleinere badkamer is visueel mogelijk minder aantrekkelijk. Daarnaast zie je jezelf altijd in de spiegel en soms is dat niet aangenaam.

De gebruikte stijl in de badkamer is belangrijk, de spiegel moet matchen. Een zeer strakke badkamer vereist ook hetzelfde van de spiegel, en daarom wordt meestal gekozen voor een rechthoekige spiegel zonder frame. Kies je voor een badkamerspiegel met bijvoorbeeld een houten omlijsting, dan zal deze beter passen in een gezellige badkamer en zal de spiegel bijdragen aan de warmte van de kamer.

Bij een kleine badkamer is de plaatsing van de spiegel ook van groot belang, want een spiegel kan de ruimte optisch doen vergroten. Een belangrijk element voor de plaatsing van je spiegel is de inval van het licht. Vergeet nooit dat als je voor de spiegel staat, je mogelijks de natuurlijke lichtinval onderbreekt. Om dit op te lossen worden veel spiegels nu al voorzien met bijhorende verlichting.

Benieuwd naar de mogelijke modellen van spiegels? Bekijk ze allemaal in de webshop!

 

Aandachtspunten: het doel van de spiegel.

Behalve de inrichting is het ook belangrijk om eens na te denken over welke mogelijkheden een spiegel moet beschikken. Gebruik je deze enkel voor het aanbrengen van makeup of voor het scheren? Of hecht je belang aan andere zaken?

 

Aandachtspunten: de plaatsing.

De spiegel wordt meestal boven de lavabo geplaatst, omdat dit praktisch en gebruikelijk is. Een spiegel tot aan de grond is niet noodzakelijk, maar soms kan je met een lege ruimte vallen. Een teveel aan spiegels in een ruimte is ook niet altijd goed. Om deze ruimte te vullen kan je bijvoorbeeld een mooi handdoekenrek plaatsen die bij de badkamerspiegel en algehele ruimte past.

Optioneel: Je kan ook een kleiner make-up spiegeltje in de buurt plaatsen: handig en het kan ook dienen om lege ruimtes op te vullen.

Past je spiegel volgens jou niet in je badkamer? Dan kan je deze misschien beter gaan belichten. Door simpele maar passende verlichtingsarmaturen te installeren boven de spiegel kan je al een heel andere indruk krijgen.
Tip: Het installeren van een armatuur waarbij het licht naar beneden valt zal zorgen voor een veel betere verlichting dan een armatuur waarbij het licht naar boven wordt gericht.

 

Van plan om jouw badkamer te renoveren? Vraag dan offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzes, … vergelijken. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.